Mar 7, 2010, 7:00 PM

Ловец на души 

  Poetry » Humour
694 0 5

                          Ловец на робски души –

                          това си ти…

                          Опияняваш се от собствената си значимост

                          и винаги изпълнен си с решимост...

                          А ние – мъничките хорица край теб –

                          вървим незабележимо век след век,

                          превръщайки се в хляб и вино

                          за егото ти любимо.

                          Но – баста!

                          Осъдени на вечното забвение –

                           ще се помъчим

                          да потърсим безболезнено решение...

                          Макар че сянката ти е  парченце лед –                    

                          ще се опитаме да скочиме до теб.

                          И само понякога –

                          когато надзърташ надолу вдървен –

                          ще констатираш – озадачено смутен:

                          “Тез робски душици –

                          безброй лазещи ситни мушици,

                          къде, за бога, са се дянали,

                          не виждам дребнички да са останали?!”

 

© Плами All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • "Но баста!" със замах и сила е написано,чак си го повтарям стискайки зъби....
  • Честит празник, Пламенка!
    Знаеш, че не сме от дребните душици!


  • Честит празник!Много усмивки и сбъдната нощ!
  • КАКЪВ ДУХ!!! ЧЕСТИТ 8-ми МАРТ! ПОЗДРАВ- http://otkrovenia.com/main.php?action=show&id=206245
  • Звездите над нас са такива-
    омайни, изящно излети,
    негаснещи нощни светила,
    мечта за самотни поети.
    Намериш ли начин обаче
    до тях да достигнеш в безкрая,
    ще чукнеш чело в камънаци,
    или изумен ще узнаеш,
    че всъщност от много години
    мечтата ти няма я вече...
    Звездите над нас са такива-
    досущ като някои човеци!
Random works
: ??:??