Feb 1, 2022, 11:39 AM

Ловеч в детски спомен 

  Poetry
260 0 2

       Ловеч в детски спомен

 

Ловеч – град на детските ми дни,

Ловеч – слънцето над теб блести!

Стратеш, крепостта старинна и реката,

синьото небе, цветята – красотата!

 

В детството, изпълнен с аромат,

по-прекрасен си от люляк, цвят!

Ловеч – пак сърцето ми те поздравява

и мелодия във мене зазвучава.

 

Вятърът отново ми шепти

и играе с моите коси,

пак съм малкото момиче с рокля бяла

и с усмивка щастие съм разпиляла.

 

Вземам миг от тая красота,

този миг граничи с вечността,

Ловеч – още пазя всеки детски спомен

и за мен най-скъп си в този свят огромен!

 

                Мария Мустакерска

© Maria Mustakerska All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??