Oct 19, 2022, 5:28 PM

Лудият 

  Poetry » Other
229 0 2

Лудият на улицата по цял ден се клати и барабани на неговите невидими барабани.

Не му пречат коли, подвиквания, сняг и дъжд да вали той просто нехае, облечен в своите дрипи.

Лудият думка по цял ден в ритъма бесен, сякаш ги чува и странно се смее. 

Не спира дори да почине, не спира.

Сякаш на тия барабани крепи се света, със всички негови вечни проблеми.

Не знам защо, но не го съжалявам.

Аз харесвам лудият с неговите невидими барабани.

 

А ние летим покрай него - в колата е винаги толкова тихо.

Подминаваме, и нищо не виждаме, нищичко освен своите делнични грижи.

А лудият барабани и странно се смее.

Той чува звука им и се клати в екстаз.

Като танцуващ дервиш е.

Като танцуващ дервиш.

Той Чува.

© Svetoslav Vasilev All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??