Feb 23, 2024, 1:05 AM

Лудориите на Том и Джери 

  Poetry
249 4 20

Най-обичам да заспивам

с филмчето за Том и Джери!

Под юрганчета притихвам,

епизода чакам с нетърпение.

 

Том е малко мързелив,

черен, тромав котарак!

Джери пък, мишокът сив,

хитринки замисля пак!

 

Ето, в цветната градина

си придремва сладко Спайк.

Кроткият булдог примигва,

сън сънува – топъл пай.

 

Нещо трясна! Нещо скокна

върху рошавата му глава.

„Пак ли вие? Хайде стига!

Спрете с вашата война!“

 

Джери с олимпийски скок

озова се на стрелката

на часовника с красив обков,

с кукувичка на стената.

 

Том след него с троен аксел

го последва без да чака.

И часовникът се сгромоляса

право долу на земята!

 

В миг настана тишина…

Ах, стопанката дочу ги

и с точилката в ръка

вън изхвърли ги сред тръните!

 

Но не ги изплаши случката.

Джери крадешком се вмъкна

през прозореца във кунята -

бучка сиренце отмъкна.

 

Том след него като вятър

духна презглава, горкия!                  

Чаши, тенджери летяха…

Изпочупи до една чиниите!

 

Чакам следващия епизод

тази вечер във кревата.

Но замислих се… защо

ми напомнят те … на мен и кака?

 

Аксел* - Във фигурното пързаляне — вид скок, при който кънкьорът прави във въздуха едно и половина завъртания.

 

© Даниела Виткова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??