Живея в лявата камера на сърцето ти,
където, казваш, острие биха могли да забият ръцете ми...
Твоя запазена марка са границите и преградите,
но аз оцелявам и в моретата, и в планините, и в кладите...
Заедно с теб плача, а после се смея,
знаеш, че макар и фалшиво, обичам пея...
Видно е отдалече, че не ставаме за дует,
но пък лесно ще спретнем стихотворен куплет...
Е, не липсват и недоразумения,
любовта ражда и странни произведения...
Ти искаш да пишем поема лирична,
аз я превръщам в сатира поетична...
Аз очаквам да видя романтична комедия,
а от теб получавам фантастична трагедия...
Ти редиш думи красиви и нежни блестящо,
аз пък точно тогава ще се изкажа неподходящо...
Аз искам да чуя, че ме обичаш,
ти без съпротива дрехите ми събличаш...
Отражението е кристално ясно,
като оригиналът, който те обича бясно...
© Дарена All rights reserved.
аз пък точно тогава ще се изкажа неподходящо..."
Противоположностите се привличат