Sep 9, 2007, 3:04 PM

Лудостта на стъкълцата 

  Poetry
769 0 4

Лудостта на стъкълцата -
помниш ли?
Дали това поне остана?
Лудостта на стъкълцата,

гонещи да уловят лъчите на зората.
И техния променлив облик
опитвахме да уловим,
а нашия дори и не успяхме
до себе си да задържим.
А стъкълцата... поне за час са скъпоценни камъни, нали?
Те носят в себе си зората
и не остават никога сами.
Нали и ти за мене бе зората,
нали изгряваше във мен?
Сега си пак във небесата,
но изгревът е толкова студен.
А лудостта на стъкълцата -
помниш или не,
е вече само приказка
за лятната зора, а есен е.

© Лала Ловеч All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??