Jun 19, 2014, 11:15 AM  

Луна 

  Poetry » Love
614 1 0

Луната тъй бледа,
със слепи очи
в мрака ни гледа
и в Ада гори.

 

Безпаметно бяла,
застинала няма,
във нощна премяна
над нас бди.

 

Красива, нежно обляна
от светлина
по лунна пътека
стъпвам в нощта.

 

...
Ще бъде ли тъй бяла,
ще бъде ли сляпа
и таз нощ любовта?
Ще бъда ли цяла?

 

...
Ще прекося ли до отвъд брега?

 

 ---

16 юни 2014,

dark_winged

 

 

© Мирела Шопова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??