Nov 20, 2018, 7:54 AM

Луна ли е? 

  Poetry
328 2 6

             Бяла лунна вечер...

                                  песен   

 

Луна ли е или пък сняг навял

проблясва пак среднощната алея.

И тъне паркът в преспи цял,

а зимата сред клоните вилнее.

 

Луна ли е студена светлина

или пък сняг в лицето ми запраща,

присмива се човешката съдба

в капана хитроумен и изящен.

 

Вървях сама и тъжна много дни

по тази бяла, приказна алея.

Сега са замъците в съсипни,

градините им лятото жалеят.

 

От теб за никъде бе този път,

по който пропилях в копнеж години.

Изстиваше полека мойта плът,

обърнах се животът бе преминал.

 

Сега е само няма празнота,

бездумие, безчувствие за тебе.

И тази непонятна светлина

от същността ми непотребна.

 

8.10.2007           

 

© Мария Димитрова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??