Mar 31, 2009, 6:17 PM

Лунен плач 

  Poetry » Love
855 0 5

Лунен плач

 

Посърнала, луната

зави се в нощен здрач.

Навъсена разтърси тяло...

Чух лунния ú плач,

поспрях за миг

и доста странен

за мен остана той!

Красив е този лунен заник -

луна в сълзи,

звезди безброй...

 

Сама е, без любов огрява

всяка нощна стъпка.

Красива е, но остарява

младежката ú тръпка...

Дори звездите се уплашиха

от лунния просълзен дъжд!

Плакала луната, знаеха,

горчиво неведнъж:

 

"- Сред звездния безкрай

вселенски

и сред светлинни векове,

на луната помогнете

без любов да не умре!..."

 

© Десислава Вълова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??