Dec 8, 2011, 3:38 PM

Лунен сън 

  Poetry
1156 1 21

Лунен сън

Слънчев лъч погъделичка мрака
Побягна с кикот без да чака
Прозя се уморената луна
Слънцето усмихнато изгря
А тя заспа...
И за сънува... синева
Лунните цветя никнеха в жарта
Камъните оживяха
Сърца горещи в тях туптяха
Посипа вятърът прашец
Листа оплетоха венец
В бяло платно превърна се млечният път
Гълъби бели край него кръжат
С глас вълшебен пееха звездите
Луната пръскаше с лъчите
Мекота...
Слънцето я гледаше от другата страна
Усмихнато и влюбено
Луната спеше в леглото изумрудено
Сънуваше си пеперудено




© Любомир Деничин All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??