Sep 4, 2016, 10:05 PM

Лунна диета 

  Poetry » Other
425 0 2

Лунен сърп в зори наднича

от прозореца ми – свят

и разказва стара притча

за безкраен кръговрат.

 

Изтънял е той, гладувал

цели седмици наред.

С лекота в небето плува,

пример станал на аскет.

 

Стига толкова диета

талия до болка свил.

Почва с пирови мезета

веселият водевил.

 

Всеки ден ще напълнява

и окръгля се до пик,

в ранно утро да огрява

стаята ми светъл лик.

 

Недоспал и малко снощен,

ставам в начумерен час.

Задна скорост? – дал ни Господ.

На диета включвам аз.

© Иван Христов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Усмивка!
  • Тези диети да се губи от теглото, което е натрупвано с години, с което сме привикнали и живяли - са пълни глупости...!!!
    "Изтънял е той, гладувал
    цели седмици наред.
    С лекота в небето плува,
    пример станал на аскет."
Random works
: ??:??