May 21, 2020, 10:51 AM

Лунна изповед 

  Poetry
676 6 17

Шшшт! Тихичко! Тихо! Не спя.

Сега съм луна кръглолика.

В небето звездите броя.

Защо ги броя ли? Не питай...

 

До една, като ярка мечта

са от блокче със цветни боички,

че децата ги виждат така

и ги знаят поименно всички.

Но и трябва по десет да са -

та за всякое пръстче да има.

А големите все ги гасят...

Ех, възрастни - хич не разбират!

Като ангелски, райски очи

малчуганския сън нека пазят.

Ако спрат да блещукат, уви,

то небето ще падне премазано.

Затова съм луна и не спя.

И броя цяла нощ. И будувам.

И щом видя, че липсва звезда,

по две нови веднага рисувам.

© Деа All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??