Jul 28, 2022, 8:30 PM

Лятна вечер 

  Poetry » Landscape, Phylosophy, Other
506 3 5

 

Щурците пеят свойта лятна песен,

облачета леки плуват в тъмнината.

И слънчоглед в съня си е унесен,

звездите пак се взират във душата.

 

Повей на вятъра хладен те лъхва,

чуваш стъпки в мрачна тишина.

Ала спокойствието твое не заглъхва,

облян си от лъчи на лунна светлина.

 

Сякаш цялата Вселена знаци дава,

първи самолет излита във нощта.

Крехка мисъл желание създава,

обвито в нежен плащ на самота.

 

Лятото с очите свои бди над нас,

магии тайни в сърцето изплуват.

Когато вечерта, във този късен час,

стихии безкрайни все още бушуват.

 

Щурците пеят свойта лятна песен,

облачета леки плуват в тъмнината.

И слънчоглед в съня си е унесен,

звездите пак се взират във душата.

© Майчето All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Сърдечно благодаря♥️
  • Хубава запомняща се вечер! Браво, Майче! Природата дава вдъхновение! Звездна вечер, луна, песента на щурците и тишина.Поздравления!.
  • От сърце благодаря! Много, много ме зарадваха тези думи❤️
  • Грабна ме Майче тази прекрасна лятна вечер! Щом има слънчогледи, щурци и звезди и аз съм там, потънала в магията им...
    Красиво, много красиво!
  • Прекрасна, магическа лятна картина, Майче! Поздравявам те!
Random works
: ??:??