Jul 27, 2007, 11:50 PM

Лято 

  Poetry
646 0 6

За някои

празник и почивка,

а за нас - насъщния.

Това е лятото

за този град.

Морето - с пясъка златист,

шезлонгите, чадърите
                            и кръчмите...
Цена си има
всеки миг и час.
Отпадъци и смрад
и литнали торбички...
Тръпчиви аромати
                 на сол и свобода.
Примигващи реклами,
                 таксита и бакшиши...
Романтика.
           И плажни флиртове.
И чалга
          се носи над града
с парчетата от старите афиши.
Многоезична реч -
       парите не миришат.
С боклука ще ни вземе ли Европата?
Със чалгата?
С летящите торбички?
Или с духовната мизерия безропотна?


© Нели Вангелова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??