Jul 15, 2021, 8:08 PM

Лято многоцветно 

  Poetry » Landscape
356 1 4

Огнени петна играят
по зелената трева.
Слънцето с лъчи изгрява
в ярко жълта светлина.

 

Лято топло ходи босо
още рано сутринта.
За цветята роса носи,
да са свежи през деня.

 

Шапки сламени раздава -
днес ще пари, ще гори.
Време за море настана,
във водата се гмурни.

 

Че е лято многоцветно,
цвят един си избери.
Весело да е сърцето,
всичко друго забрави.

 

Хайде! Гълъб каканижи
на терасата отвън.
Лятото с гердан се ниже
от петунии без шум.

 

А ветрецът се люлее
в шипков храст със плод червен
и безгрижно той си пее.
Летен, топъл, чуден ден!

© Ани Иванова All rights reserved.

The work is a contestant:

Здравей, мое лято! »

27 Position

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??