Jul 8, 2017, 3:34 PM

Лято на брега 

  Poetry » Other
393 0 2

Слънцето не е от вчера.

То е нашият живот.

То е огнената сфера

от светла лава и от пот.

 

Лятото с гореща стъпка

пали синьото море.

И в душата ми със тръпка

летни спомени бере.

 

Днес морето е прекрасно —

гали мъжкото око.

Всеки мъж за тука страстно

хвърля лятното сако.

 

Лятото се пак излива

с топъл дъх на моя бряг.

Със вълнå душа се слива —

ляга на сърце ми пак.

© Никола Апостолов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??