Sep 17, 2023, 2:04 PM

Лятото 

  Poetry » Landscape
208 0 0

Лятото
 

Лятото си тръгва босоного
по откъснати листа от маргаритки,
Лятото е пълно със въздишки
и ляга залезно, есенно на дните!

 

А вятърът люлееше синчеца
по роклята в топло изумление,
и тя прегърнала ветреца
отиваше на есен и преклонение,

 

пред топлите ръце прегръщани
от съзвездия на летни обещания,
и очи загледани напред и същите - 
тъчат от багрите сезон на съзерцание!

 

А лятото застинало във погледа
детинско се усмихваше привечер,
с някакво вълнение притихнало
обуваше съзвучие от светлина на есен!

© Елеонора Крушева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??