Jun 18, 2013, 9:15 PM

Лятото 

  Poetry
608 0 6

 

А беше Лятото - хлапе.

Ревниво и разглезено. -

До коленете му - небе.

И океан - до глезен.

 

Сред облаци от дъжд и смях

денят въртеше палци.

А вечерта - по къс ръкав -

подритваше си камъче.

 

И в тъмните ни очила

блестеше още юни.

И птици с огнени крила

над нас плетяха струни...

 

Ала повя в комина сняг. 

И мигом беше ясно,

че никой не усети как

и Лятото порасна.

 

© Емил Хаджидиев All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??