Aug 16, 2016, 4:36 PM

Лятото си отива 

  Poetry
1646 0 14

И тихо в прахоляка - босо,

и мойто лято си отива.

Пикират лястовици косо,

а моята душа заспива.

 

С предчувствие и дъх на есен,

прелитат есенните птици.

Заглъхва нейде лятна песен

от глас на майките - светици.

 

Горят изсъхнали стърнища

и дим полето замъглява.

По тези пламнали огнища

сега се есен настанява.

 

Така си лятото отива

поне във моята представа.

Сега душата ми изстива,

че в нея есента остава... 

© Никола Апостолов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??