Apr 7, 2009, 8:44 PM

Лъх на жена 

  Poetry » Love
560 0 3

Дълго чакала - недочакала
в черни нощи под глух небосвод,
самодивска роса е проплакала
в твоите стъпки. Желания плод
на безсъния, тънката риза
пак е скрила в дълбокия мрак.
Змей горянин ли пази чеиза,
или ти за чутовен юнак
в звездни ракли го диплиш. Не зная,
но когато червена луна
се търкулне, от биле омая
идва с дивния лъх на жена.
Тъмен облак тогава, над тебе
аз се спускам и с устни листа
неразлистени листя, целебен
дъжд да влея в потайни места,
и от топлите струи към бога
да избликне протяжния вой
на вълчица... почти в изнемога
да си моя и аз да съм твой...



 

© Ангел Веселинов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Много фино.Личи си класата и опита.
    Комплимент!
  • Напомня фолклорен мотив, но съчетано с модерния стих, е изискано и универсално. Красив стих, връща към езическите корени и препраща към общочовешкото. Радвам се, че успях да открия твоята поезия.Поздрав!
  • лее се, пее се... леко е!
    харесах!
Random works
: ??:??