Думите, които не изричаме,
в тайни се вричаме.
Затваряме нечия нечистотия,
душата пълним с мръсотия.
Ще викнете срещу мен –
в този тих и мрачен ден,
че тайни има хубави,
да, де, но какви?
Залъгваме човека отсреща,
пълним го с надежда гореща.
Радост носи му тази новина,
после не изпитвате ли вина?
Винаги бъдете честни,
дори без думи чудесни.
Истината винаги е царица,
не лъжете дори на скица.
© Слънчице All rights reserved.