Sep 11, 2009, 1:48 PM

Любов 

  Poetry
713 0 7

Създателко на хиляди страдания,

богиньо с чародейна синева,

пристигаш, пълна с трескави желания

и тръгваш гордо, с песен на уста.

 

Измамнице, измислена от времето,

владетелко, дошла от древността,

препускаш смело, стъпила на стремето

на вятъра, сълзите и нощта.

 

Пред теб какво са всички земни почести,

дори и крал глава ще преклони

и, в миг презрял на мъдрите уроците,

заплувал би по твоите вълни.

 

Омайнице, илюзия е вярата,

че радост си, че твойта плът е щастие.

Примамваш ни с усмивка. После - кладата

с утехата на сетното причастие.

 

Върви през вековете, светла блуднице,

завръщай се - все огнено красива,

ранявай и превземай всички сънища...

Без теб, Любов, как щях да бъда жива!?

© Вики All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??