Любов
Когато мъж жена от Страст желае
той мълнии лови и пали огън,
а пък жена, когато мъж познае-
това си е послание
от Бога...
В нощта звезди ѝ сваля от небето,
съзвездия на нея той нарича...
... А тя желае покрив, след което
да я прегърне просто...
И да я обича!..
Той сутрин към Безкрая я повежда
и синият масив на Върховете...
... А тя желае, вечер с много нежност
да укроти в Духът му
Ветровете...
Той иска ако може със верига
да я завърже за да не избяга...
... А вечер тя постелята раздига
и там сама във ласките му...
ляга...
И стига да я грабне той тогава
какво е Страст във този Миг разбира!...
... А пък жена, когато се отдава-
в Мигът дори и Времето...
се спира!...
За нея той и на война ще тръгне,
ще слезе и във царството на Мрака...
... А на брега останала, тя дълго
и диша ли все още...
Ще го чака!...
Коста Качев
© Коста Качев All rights reserved.