Dec 25, 2008, 9:39 AM

Любов и омраза 

  Poetry
728 0 2

Любов и омраза - две думички кратки,

между тях има мъничък брод.

Те крият във себе си много загадки,

много съдби са разбили във тоя живот.

 

След разбита любов душата ще страда

остава надежда за друга любов.

Радост не чакай щом има омраза

тя ще те мъчи до гроб.

 

Щом има радост, ще има и мъка,

щом има ден, ще има и нощ.

Колко простичко човек го е казал.

Редува се всичко в тоя живот.

 

Не редуват се само любов и омраза,

това е такъв парадокс.

След любов разрушена има омраза,

но след омраза няма любов.

С.П.

© Стойчо Пеев All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • харесах!
  • Така е. Затова нека има само любов! И не само на Коледа, а през цялата година. Весели празници!
Random works
: ??:??