May 11, 2011, 9:49 AM

Любов и ракия 

  Poetry » Other
814 0 3

Любов и ракия

(по Оксана Чиповская)

Където и да съм бил, във всичките "диви провинции",
докъдето ми стигна бензина...
и издържа ми колата,
навсякъде, убедих се,
желязно работеше принципът:
- Топло столче щом искаш -
парите в ръката!
Където и да съм бил,
разчитах ги по лицата...
Изгарят от страст...
Да си купят "златен самар"...
Прически си правят...
Липсват мазолите по ръката...
Костюми и злато -
това е добрият PR...
Където и да съм бил,
новото трудно пробива...
Ако чакаш успех,
просто си вече обречен...
На работа "с лакти"...
Как да не може?! "Не бива!" ли?!?
Ако мислиш така,
значи разчиташ на нещо си...
Където и да съм бил,
навсякъде "простички хора"...
Интриги и доноси...
А слуховете имат вселенски мащаби...
Оценката на другите?!
Абе... Нека говорят!
Аман от победени мъже
и недолюбени баби!
Какво следва?!
Хората, просто, масово бягат...
Искат да забравят живота
в ежедневната преса...
В стихове дишат...
В стихове с някого лягат...
Любов и ракия -
най-чистите средства!
Какво да ти пиша?!
Нямаме порти в полето...
Тъжното да оставя на прага...
От теб да го скрия...
Щях да се влюбя...
Ама... Раздадох си вече сърцето...
А като гледам очите ти -
не искам да пия!!!

© Красимир Дяков All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??