May 19, 2021, 1:04 PM

Любовна роза 

  Poetry
1255 3 18

Като роза разпуква се в нас

любовта и полека ухае,

в споделения слънчев екстаз

търси тихо мига да познае.

 

Устремена в небесната вис,

ароматът си кротко усилва,

а потокът ѝ ведър и чист

по сърцата блажени ни милва.

 

Още не е червена от страст,

може би от копнежа е синя,

как разцъфва в най- нежната власт

и уханна през нас ще премине.

 

А в сърдечния център ще спре

и ще вае в цвета земетръси,

не е роза, а синьо море,

светлина по вълните ще ръси.

 

Ние следваме сладкия ход

в аромата на роза сърдечна

и ухае на влюбен живот,

но живот като влюбена вечност.

© Милена Френкева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??