Mar 21, 2008, 3:37 PM

Любовни клади 

  Poetry » Love
719 0 4
Какво съм аз?
Разпалена камина,
с огньове буйни,
въглени горещи.
Ти в мене хвърляш още клони,
бушуват пак горещите ми пещи.
Ще спреш ли някога, любими,
моите огньове да кладеш?
Ще свършат ли любовните ти клони
и съчките, с които ме кладеш?
Кажи ми, толкова дърва
къде събра ги?
- в голямото ти мъничко сърце.
Изгориха ме любовните ти клади,
разпалил си със двете си ръце.
И питам се дали ще мога
някога докрай да изгоря,
дали ще мога да изтлея,
в любовна пепел да умра?
Дали ще мога като феникс
пак във пепелта да се родя?
Ще мога ли - това не вярвам.
Огнярят пак пожари в мен кладе,
бушуват пак любовните ми клади,
разпалени от влюбени, обичащи ръце,
от твоето изгарящо сърце.

© Гергана All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??