Apr 4, 2023, 3:40 PM

Любовни земетръси 

  Poetry
160 2 1

ЛЮБОВНИ ЗЕМЕТРЪСИ

 

... когато дъжд качулката ми ръси и скитам се във София без цел,

мечтая си любовни земетръси! – със теб във някой столичен хотел,

да каже благият администратор: – Добре дошли във стая № 3! –

да ни направи бодигардът вятър с: – Обичайте се, хора, до зори!

румсървисът да донесе три бири с любимия ти шоколад "Каприз"

 

и радиото в стаята да свири потпури от Вивалди, Григ и Лист,

додето аз луличката си пуша и гледам как дъждът навън роси,

теб да те милнат три води под душа – и да нароша твоите коси!

Да падам върху топлата ти пазва, да расна и да се смалявам там.

И нека бодигардът да разказва какво се случи с мен и теб! Не знам.

 

4 април 2023 г.

гр. София, 8, 25 ч.

© Валери Станков All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??