May 19, 2012, 12:44 AM

Любовно вино 

  Poetry » Love
714 0 1

Любовно ли е виното, кажи,

че искам със очи да те изпия

и косите - ангелски лъчи,

на рамото ми страстно да разстилаш?

 

Греховен ли е знойният му цвят

и ласките рубинени в кристала,

че с жадни устни пия аромат,

целувките, които подлудяват?

 

Вълшебник ли е този Купидон,

че с мамещия дъх прониза,

а Дионисий под простора от звезди

с любовното ти вино ме ориса?

 

Магичен ли е този бурен танц

на сока див с божествена менада,

пленила с огън мъжките ми дни

с усмивката ти - тръпнеща наслада?

 

Любовно ли е виното - не знам,

но често казват - чудесата стават,

когато смесиш вино и жена

и пиеш до насита, до припадък!

© Красимир Трифонов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??