Любовта не се ражда в палата,
нито в нищетата на имането.
Тя блещука - като искрата от
печката на дърва.
Няколко деца,
сгушени на топлата постеля.
А навън снега
се сипе и се стеля.
После мама, баба
ги викат за вечеря.
Любовта не иска чудеса от храброст.
Любовта не иска никой да и се доказва.
Както и не иска тя да се показва
за капризите на някоя
повърхностна жена.
Любовта - тя грее като огън.
Чувстваш се свободен,
все едно летиш!
Отстрани ще кажат: ,,Той е на каиш!''
Но не би избрал той друга.
Любовта не се дава по заслуга.
Тя е енергия, стихия.
Веднъж преминала
през живота на ония
дето сякаш вечно търсят
своя път.
За злата своя орисия,
те търсят още нея...
без да спрат.
Любовта - това е енергията на живота.
Загубиш ли я - всичко става трудно.
И всичко правиш с неохота,
и всичко ти е някак чуждо.
Любовта - това е нашата магия.
чрез която пак ще оцелеем.
Но малко вече сме ония,
дето горим и дето още тлеем.
Любовта е нещо повече от някого.
Любовта е нещо повече от чувство.
Тя измежду нас е всякога,
избираме дали да я пропуснем
да мине през дробовете - кат въздух,
да лумне огън, или пък да изгаси
и въглен стар, останал спомен,
и времето ни тук да отлети...
без наш'те сбъднати мечти.
Любовта - тя гасне там, където
забравихме мира за наш'то его.
Забравихме доброто за печалба,
избрахме кривда, вместо правда.
Избрахме дълъг зид, вместо стъкло -
срамувахме се, а не знаехме защо.
Защото нищо не е тъй добро, кат' вчера,
и няма без любов - надежда, вера.
Но идва нов ден, нова задача -
отново тъй уверено да крачим.
В сърцето си - без страх, без болка!
Ако на тебе мога да помогна,
то аз съм изпълнен със любов - отново!
И знам, че любовта е Бога!
© Александър Лозанов All rights reserved.