Jul 23, 2021, 6:45 PM  

Любовно 

  Poetry » Love
590 9 18

Любовта не остава до късно. Не спи.

Не закусва. Не иска бижута.

Любовта не лекува.Сърца не лепи.

Не държи да е винаги чута.

Не отказва. Не вика. Не плаче. Не е

ни дребнава, ни вечно сърдита.

Не задава въпроси, защо и къде

ще изчезне безмълвно в очите.

Любовта не забравя. Не търси вина

зад лъжите, зад болките, мрака.

Любовта не издига от пречки стена

и умее с години да чака.

Любовта не ревнува. Но много боли,

щом повярваш, че вечно е твоя.

Любовта не притиска и няма стрели ,

със които да цели покоя ти.

Любовта не обижда.Но болка е тя,

щом я хвърлиш по някоя рана.

Не подкупва. Не къса червени цветя.

Просто иска да бъде живяна.

© Деница Гарелова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??