The work is not suitable for people under 18 years of age.
Не зная, защо на земята живея.
Не зная, какво е било, по-напред.
Не зная, защо ме наричат злодея.
Но зная, че съм, уви, "людоед".
Годините, някак бавно минават.
Годините, съдник са на всички дела,
които хората бързо забравят,
щом страшни и срамни са,
за паметта.
Но аз, не забравям -
така съм устроен,
при мене душата, съвсем не крещи,
очите ми сълзи не ронят
и зноен,
е погледът кървав,
на мойте очи.
Започнах от дребното,
нявга в игрите -
със кучета,
котки,
които дерях...
Понеже не стигаха нивга парите,
изливах яда си, зверски, над тях.
А после,
когато попаднах в живота,
изритан на улица мръсна,
без свян.
от мойте родители -
обади се скота
в душа ми невръстна
и бях обладан,
от бясно желание за кървава сватба,
но то пък, отстъпи, на по-заден план,
наложи се първо, хляб да открадна,
за да живея, навред нежелан.
Живота борба е, дива, жестока -
ей този закон, отрано разбрах...
За нежеланите, няма посока -
не виждаш ли път,
оставаш без страх.
Макар,
че Господ, създал е човека,
от грешни постъпки, да се бои -
прокарали хората грешна пътека,
чрез страх от властта,
да тъпчат, съдби.
И тъй, колелото точно си пасва -
теб стъпчат ли,
стъпкваш веднага и ти...
Сменяват се партии -
властта им нараства,
докато отново,
тях, друга смени.
Така, се получи и с мене накрая -
от най-безобиден човечец, наглед,
смених си характера,
че хората, зная,
смиряват се само,
пред "людоед".
© Бостан Бостанджиев All rights reserved.