ЛЮТИ БОНБОНКИ
Скъсано джобче,
парцалче от облак,
вкопчен в небето въпрос.
Люти бонбонки,
смешна гальовност,
страх, вместо пръстен в поднос.
Счупена стомна,
лъскаво нищо,
сажди за цвят и декор.
Крясък заключен,
спящо огнище,
слънцето - в чуждия двор.
Грохотни чувства,
стъпки в редица,
мътна мълчана вода.
Раница, плач
на оловни войници,
късче възторг без следа.
© Мария Панайотова All rights reserved.