… а бе тоо… така е,
никой при магарета не знае,
скарани до кръв, враждебни,
къч копито дебне,
цяла седмица се биха,
но накрая се сдобриха.
Магарията души сплотява,
с животворна сила ги дарява,
като вдъхваща кураж магия,
носи план за друга магария.
Две магарета, събрали сили,
гонят чуждите кобили…
Ей, магарета задружни,
знаете, че сте ненужни,
но това е без значение
за магарешкото ви умение
да сте вечен трън в окото
на останалите в обществото,
нека да се дразнят и да плачат,
от балконите да скачат,
без да занаят откъде
магарията при тях дойде…
© Клажер от Килиджевци All rights reserved.