Jun 9, 2009, 6:51 PM

Магьосница ли е? 

  Poetry » Other
509 0 7

Един фонтан, като камила гърбав,

в прохладата си приюти Нощта,

наложи се дори да се измие

в зелената, бълбукаща вода.

 

И после спусна си краката –

пробити лодки в хладната тъма,

оставаха ù още двайсет града,

от лявата половина на света.

 

Две копчета на синята си рокля

Нощта с охота разкопча

и празна сладоледена фунийка

внезапно към фонтана полетя.

 

В града ни (мисля, център на света)

един фонтан вълшебно заискрява

от розово фламинго там

Нощта перо си подарява...

© Джулиана Кашон All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??