Изкачих се малко по-нагоре.
Видях земята.
Видях небето
и рекох си:
Ето!
Това е –
голям съм сега.
Ако поискам
със свойта ръка,
мога да стискам –
гърла.
Вратът ми е син.
Боли ме ръката,
че много за стискане,
бяха гърлата
и ревнаха в глас –
останах без власт.
© Бостан Бостанджиев All rights reserved.