Мама...
На Мама - колко много писано е за нея!
Колко много са чувствата за нея!
Колко са сълзите, колко са мечтите!?
Колко много обич е изписана - за нея!
Мама! Тази дума колко чужда бе за мене!
Колко дълго време бях без Нея!
Без нейната обич, без нейното присъствие!
Колко дълго време бях сама - а тя била е с мене!
Майчината обич - винаги в сърцето е била!
Тя далеч е, но духът при мен е бил!
Обичам я повече от всичко - но очите слепи са били!
Сега тъгувам аз за нея повече, отколкото преди!
Сега съжалявам за всяка болка, която причиних!
За всяка силна дума, с която Нея нараних!
За всеки миг, що била е сама, що болка Тя изтърпя.
Изправи се тя срещу света!
В замяна какво получава?!
Та тя е майка - нищо не очаква в замяна!
Но обичам я повече от всичко на света!
И за всичко от сърце ù благодаря!
Анна Хубенова Соколова - 2011
© Мим Миме All rights reserved.