May 13, 2007, 4:26 PM

маргаритка 

  Poetry
923 0 2

В очите му толкоз

мъка личеше,

мръсен, продърпан

един дядо уморено

вървеше

бавно по прашния

път накуцваше.

Изведнъж спря се -

на пътя бе паднала

чиста, блестяща монета.

Дядото се двоумеше

не можа да я вземе

старческото тяло

силно болеше.

А малко по-натам

маргаритка цъфтеше

дядото я видя, зарадва се,

бавно се наведе,

леко я докосна, усмихна се,

едно стръкче щастие

                                                 сега в болното сърце растеше.

© Аз All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??