МАРТИН И БАБА МАРТА
С алени бузки
под шапка с папулка,
с розово носи
между очички - звезди.
Към двора крачетата
водят детето:
- Мартине, постой,
при мене поспри!
Много смешна баба,
с шарена пола,
мартеничка върза
на детската ръка.
- Здрав да си, Мартине,
и весело дете!
Мартин с Баба Марта
тропнаха хорце.
© Лордли Милордов All rights reserved.