Mar 11, 2021, 8:03 AM

Мечта 

  Poetry
264 0 0

Зная, някой ден ще се събудя

и денят ще свети бял, както никога.

Нищо вече няма да е трудно,

ще вървим със теб така света обикнали.

 

И звездите някъде високо

пак ще греят все по ярки, все по-истински.

Няма да си спомням как и колко

и къде, какво…защо сме искали.

 

Тогава аз за тебе само ще живея,

а пък ти – единствено за мен,

песента си истинска ще пея,

с най-магичния до днес рефрен.

 

И така ще литне цяло лято –

жарко и красиво пак. Ние с птиците

мигом във небето като ято

ще се съберем добри и ще се вричаме.

 

И докато вее бяла зима

някъде на юг със теб ще празнуваме.

Радостта ще звънне като рима,

вечна пролет и в съня си ще сънуваме.

 

Тогава аз за тебе само ще живея,

а пък ти – единствено за мен,

песента си истинска ще пея,

с най-магичния до днес рефрен.

© Лъчезар Лазаров All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??