Oct 26, 2023, 11:21 AM

Мечта 

  Poetry » Love
204 1 0

Мечтаех жена,
като теб, но някак различна,
жена, красива, умна, добра,
и все пак някак на тебе прилична!...

 

Мечтаех за такива очи,
като твоите - тихо засмени,
за красиви бели зъби,
и усмивка - цяла мистерия!

 

Мечтаех... Някак си знаейки,
че реална си - моя мечта!
И тихичко, заклинания правейки,
призовах те до мен - светлина!

 

И не искам аз повече нищо!
Доволен съм, като малкия принц,
че имам роза красива и пищно,
цъфтяща сред милиони други звезди!

 

Но тази е моя! И стига ми,
че тихо зове ме по име,
и даже тайно намига ми,
пишейки върху сърцето ми своето име!...

 

Мечтаех... А сега си реална!
Благодарен пред теб коленича
и целувам ръката ти,
мое мило момиче!

© Добромир Иванов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??