Jun 2, 2019, 3:30 PM

Мечтание 

  Poetry » Free verse
769 1 0

Ако имах право да те помечтая

бих те измечтала във живота си,

сложила бих и сърце и тяло

в твоите ръце и своеволия.

Ако нямаше го времето,

разпиляло нашите животи

бих понесла с пълни сили бремето

да те имам в щастието свое.

В дните преобръщащи се бързо

пожелавам си поне да те сънувам,

да унасям сетива от миг докосване

неоставящо ме във покоя.

*2011

И след тoлкoва гoдини, пак е същoтo
стихналo мечтание, събуждам те, 

намери ме в дните си усмихнати,

дoпусни сърдечният ми удар
да е в нoвoтo сияние на дните ти.

*2019

© Infinity All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??