Oct 11, 2014, 8:03 PM

Мечтата на юношата 

  Poetry » Love
379 0 6

+                   Мечтата на юношата

                                                 

 

                               Ах,  каква  си  буйнокоса  -

                               не  коса,  а  свила!

                               Морска  нимфа  чисто  боса  -

                               где  се  беше  крила!

 

                               Теб  кошута  ли  те  кърми,

                               че  си  толкоз  кръшна?

                               Погледни  ме,  упои  ме

                               преди  да  се  пръсна!

 

                               Сякаш  слънцето  ревниво 

                               леко  се  затули,

                               щом  погледна  ти  свенливо

                               над  изящни  скули.

 

                               Как  погали  полъх  нежен 

                               гърди  затрептели,

                               тънко  кръстче,  шийка  снежна,

                               слънце  не  видели!

 

                               По  кого  са  закопнели

                               тез  очи-маслини

                               и  ръцете-чайки  бели

                               край  вълните  сини?

 

                               Във  екстаз  с  молитва  свята

                               юноша  мечтае...

                               и  прошепна  му  мечтата:

                               „Обичта това е.”                    

                               

                                                             

 

                          

                              

                              

                                                  

© Стойна Димова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Благодара ви приятели за хубавите коментари!
    Поздравявам ви и ви желая хубав ден!
  • Една ободряваща песенна интонационност повява от стиха, която силно ми импонира. Стимулиращ и живителен текст.

    Поздравление, Стойна и най-висока оценка от мен!
  • Поздрав и от мен, Тони!
    Лъха на младост от твоя стих!
  • Песенен стих.Поздравления!
  • Много ми хареса! Поздравления!
  • Много истински преживян стих!Стих с минало но не носталгично а жизнено топтящо и топло!Пресъздаващо не само отминали терзания но също и горящото сърце на поетесата!Много ми хареса стиха !Поздрави!До нови стрещи!!!
Random works
: ??:??