Dec 27, 2022, 4:17 PM

Мечтая 

  Poetry
720 4 12

Мечтая за слънце, небе и море,
за жега и лято мечтая.
Политам с невидими леки криле,
за мъки, тревоги нехая.

 

Мечтая да видя далечни земи.
Приятели верни да имам,
с които в небето да търсим звезди.  
Големият свят да откривам.

 

Мечтая за бъдеще, мир, свобода,
за весели детски очички.
А покрив, завивка и топла храна,
нека да има за всички.

 

Мечтая за дом с топлина и уют,
запалена топла камина.
Омраза и завист, и зимния студ,
да стопляме с чашата вино.

 

Мечтая за щастие, нежност, любов.
Очите говорят без думи.
Дори да не чуваме тихия зов,
то спомени топлят съня ни.

 

© Райна Иванова All rights reserved.

  485 
Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??