Мечтая си
за много снежна зима!
Такъв голям
снеговалеж да има,
че Плана* да се изравни с Балкана!
И аз в снега
тунел да прокопая!
И после -
продължавам да мечтая -
в тунела с тебе да се съберем
и стиховете си да си четем!
- Ала защо
е нужно да е зима?
Защо е нужно толкоз сняг да има?
- За да не може
никой да ни види,
да ни се меси и да ни завиди!
А пък след четенето -
двама с тебе -
да се налюбим както що си требе!
___
* Плана - планина южно от Софийското поле.
© Ангел Чортов All rights reserved.
А пък след четенето -
двама с тебе -
да се налюбим както що си требе!
Подразбра се!