МЕЧТИ
Il est important de rendre quelqu’un heureux,
et c’est important de commencer par soi-même.
(sagesse inconnu)
Важно е да направиш някого щастлив,
но е важно да започнеш от себе си.
От силния вятър за малко затворих очи,
във всички посоки от него бях разпилян,
сред вихъра, някъде там, видях те почти,
или просто измислих те пак замечтан?!
От силен порой потърсих подслон,
блуждаещ сред капки кристална вода,
падащи тъжно от сив небосклон
или просто аз си измислих дъжда?!
Бързо всичко утихна, за миг появи се дъга,
от нейната яркост смутено се скрих
и от сърцето, до скоро пълно с тъга,
всичко мрачно веднага изтрих.
Очи от слънцето силно притворих почти,
не избягах от тези горещи лъчи,
в синевата съзрях свойте мечти
и двете нежни и топли очи.
31.10.2015 г. Велин Ив. Г.
© Велин All rights reserved.
Иван, благодаря и на теб отново и много! Иван, важно е да усещаме настроението и вдъхновението на автора. Ти го правиш. Аз вече писах, че и аз не разбирам от много неща, но когато усетя красивото в тях, им се възхищавам. Дори като един лаик в изобразителното изкуство, фотографията, усета към детаили, цветове и пропорции в колажите, отново се радвам, че тези неща оставят отпечатък от душата на твореца.
Благодаря ти още веднъж!
Ох, забравих от вълнение да благодаря на Нежност. Благодаря ти и на теб още веднъж, Нежност!