Jan 25, 2012, 2:32 PM

Мечтите на капките 

  Poetry » Other
646 0 14


Щом от облак се отронят,

за какво ли

капките дъждовни мислят?

Дали от грижи натежали,

главици

върху земята искат да склонят,

или желаят

слънцето да видят?

А може би

като пухчета глухарчени

нагоре,

все нагоре,

върху вятърните длани,

в простора

копнеят да се извисят…

 

Хвърчат снежинки –

зимни бели пеперуди,

които с пируети

севернякът високо,

високо във небето вдига.

Навярно са сбъднати мечти

на капките

за полет.

 

 

 

 

 

© Ласка Александрова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??