и бялото на вишните прецъфтя
едва прогледна
и тръгна
с първите стъпки на вятъра
като млада жена
в пеперудено бяло облечена
към олтара
със своя любим
а по калдъръма останало сивото
чака дъжда
по мръкнало
през небе от облаци и тъга
като стара жена
със свещица и цвете в ръка
звън на камбана
за вечерня…
© Магдалена Костадинова All rights reserved.
Многоцветна... трогнахте ме, мили момичета...
благодаря ви, от сърце... бъдете здрави
и щастливи..