Aug 25, 2014, 12:34 PM

Memento 

  Poetry » Other
397 0 5

Memento

 

Спомних си далечно Време:

пролет, дъхави цветя,

после (Дявол да го вземе!)

грабна всичко Вечността...

 

Имаше едни прекрасни

в мене влюбени очи

на едно момиче властно

Слънцето да затъмни...

 

Имаше разкошни нощи

и внезапно бликнал смях,

вятър в клоните залостен

заигравайки се с тях...

 

Въздуха приятно хладен

и Луна като бакър-

отговор внезапно даден,

но разтърсващо добър

 

от  задъхани свенливо,

нецелувани гърди,

скачащи игриво в ритъм

на подплашени сърни...

 

В онова Библейско време

можех да си позволя

толкова Любов да взема-

колкото задоволя;

 

толкова да обещая,

колкото ще издържа...

(А издържах много, зная-

не оставях да дължа!..)

 

... И добре, че неразумно

съм живял из Младостта,

та сега не ми е трудно

в Договора с Вечността!...

 

Коста Качев

© Коста Качев All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??