Nov 13, 2015, 2:38 PM

Мерило за злото 

  Poetry » Phylosophy
460 0 1

За злото кой мерило ще намери,

щом злото е създал Сатанаил,

щом Моцарт има своя Салиери,

щом пада мъртъв славният Ахил?!

 

Зла участ е спохождала герои–

и Александър е отровен бил,

избил е Ирод синовете свои,

палач обесил Дякона Васил!

 

Султан Селим издъхнал пък в харема,

пиян от похот гонейки жени–

доказвайки извечната дилема,

че злото дебне– никога не спи!

 

За злото кой мерило ще намери–

след толкова конфликти, страхове,

след загуби, лъжи и изневери,

след подлости, коварства, грехове...

 

 

© МАРИАН КРЪСТЕВ All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Няма мерило за злото.
    Злото е зло, па макар и насочено към обикновен човек.
Random works
: ??:??